Söderport 2, Norrköping

Små, smarta och flexibla bostäder
banar väg för en hög livskvalitet och
en enkel bostadskarriär.

Concent har fått förtroendet att utveckla ytterligare runt 500 nya bostäder i området Söderport i Norrköping. När Söderport är färdigbyggt kommer det att finnas cirka 660 nyproducerade bostäder med blandad upplåtelseform i området. Fokus i andra etappen av Söderport ligger på tvåor och treor som enkelt kan göras om till ”minitreor” och minifyror”. Syftet är att det ska vara enkelt för boende att göra en bostadskarriär i området.

Utgångspunkten för Söderport är att skapa hem för människor som ska leva och njuta av vardagen. Lummiga, gröna innergårdar med utrymme för både umgänge och en aktiv vardag banar väg för detta. Boende kommer även att ha goda möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken då bostäderna ligger ett stenkast från spårvagnen som på några minuter tar dem in till city.

Söderport är belägen på cirka 15 minuters gångavstånd från centrala Norrköping. Området består dels av villa och radhus-bebyggelse uppförd under slutet av 60-talet samt ett stort bestånd med flerfamiljshus med hyresrätt.

Söderport ligger i ett naturskönt läge med närhet till Vrinneviskogens naturreservat som erbjuder motionsspår för löpning och promenad samt minigolf. Där finns även ett stall, fotbollsplaner med konstgräs och idrottshall.

Mirum Galleria ligger ca 500 m från bostäderna och där man hittar allt man behöver, bland annat finns mataffärer, shopping, restauranger, bibliotek, gym, systembolag och apotek. I närheten av bostäderna finns även vårdcentral och äldreboende.

Det finns goda förbindelser till centrala Norrköping via spårvagnslinje 2, som har en hållplats i direkt anslutning till bostäderna, samt buss 119. I området finns bland annat förskolan Svanen, Ripan och Önskestjärnan. Skolan Söderporten erbjuder årskurserna 1-9. Här finns även Hageby Hus fritidsgård som anordnar aktiviteter efter skoltid.

Bilder

Grundläggaregatan 5, Norrköping

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder