Purjolöken, Örebro

82 hyresrätter med flexibla
planlösningar och ambitiös miljöprofil

I början av september 2016 startade utlämningen av nycklar till de första hyresgästerna i kvarter Purjolöken 2, beläget i Örebros nya stadsdel Södra Ladugårdsängen. Den nya stadsdelen kommer när den är färdigställd rymma cirka 2 000 nya bostäder i fantastiskt läge med promenadavstånd till både centrum och universitetet. Concent blev tilldelad mark för tre av kvarteren och uppför totalt 350 hyreslägenheter med en total BOA om 20 000 kvm i området.

Purjolöken består av totalt 82 attraktiva hyresrätter med en ambitiös miljöprofil. Lägenheterna har hög boendestandard vad gäller balkonger, generösa uteplatser, tilltagna takhöjder och en mycket samtida arkitektur. För att skapa levande bottenvåningar finns en blandning av lokaler. En del är anpassade till kommersiell verksamhet och andra för boende eller en kombination, såsom ateljé eller liknande. Totalt 40 familjer flyttar in i etapp 1 och de resterande 42 lägenheterna har planerad inflyttning den 30 september 2016.

Slättö (Slättö III (publ) AB) äger fastigheterna och FF Fastighetsservice AB är de som sköter förvaltningen.

Skulle du vilja bo här? Vänligen gå in på FF Fastighetsservice hemsida och anmäl ditt intresse. FF Fastighetsservice har även visningar på plats, se deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter.

 

 

Örebro kommer att få en helt ny stadsdel – Södra Ladugårdsängen. Bara två kilometer söder om galleriorna i city och Södra station uppförs omkring 2 000 nya bostäder. Området ligger i direkt anslutning till Örebro golfbana samt knappt en kilometer till Örebro Universitet.

Eftersom natur- och rekreationsområden, motionsspår och sportanläggningar präglar Södra Ladugårdsängens identitet, ges området en grön och aktiv profil. Cyklister och de gåendes villkor kommer prioriteras framför bilarnas.

Det finns också planer för olika typer av verksamhetslokaler, byggnation av en ny skola och ett flertal förskolor. En nybyggd Coop-butik öppnade under 2014 vid Stenbackevägen. Närservice i form av frisör, tobakskiosk, pizzeria och uttagsautomat finns i Sörbyängens- och Ladugårdsängens centrum medan närmaste restaurang ligger vid golfbanan. Vid rondellen på Stenbackevägen finns INGO automatstation.

Bilder

Linfrögatan 2-8, Örebro