Kungsmyntan, Örebro

81 hyresrätter med hög kvalitet ett
stenkast från Örebro golfbana

I direkt anslutning till Örebro golfbana utvecklar Concent 81 nya hyresrätter. Bostäderna riktar sig främst till studenter, ungdomar och den unga familjen och ligger på promenadavstånd till både centrum och universitetet.

Lägenheterna varierar i storlek, från 1 till 5 rum och kök. Ettorna är från 32 kvadratmeter och största femman är på 88 kvadratmeter. Byggnationen består av två stycken spegelvända huskroppar i fyra respektive fem våningar i modern arkitektur, med tegelfasad och är byggda enligt Sweden Green Building Councils milljöbyggnad Silver. (www.sgbc.se). Interiören är av hög standard för att ge en bekväm boendekvalitet och en långsiktig förvaltning.

Kungsmyntan är del av Södra Ladugårdsängen - en helt ny stadsdel som utvecklas i Örebro. Bara två kilometer från galleriorna i city och Södra station.

 

 

Örebro kommer att få en helt ny stadsdel – Södra Ladugårdsängen. Bara två kilometer söder om galleriorna i city och Södra station uppförs omkring 2 000 nya bostäder. Området ligger i direkt anslutning till Örebro golfbana samt knappt en kilometer till Örebro Universitet.

Eftersom natur- och rekreationsområden, motionsspår och sportanläggningar präglar Södra Ladugårdsängens identitet, ges området en grön och aktiv profil. Cyklister och de gåendes villkor kommer prioriteras framför bilarnas.

Det finns också planer för olika typer av verksamhetslokaler, byggnation av en ny skola och ett flertal förskolor. En nybyggd Coop-butik öppnade under 2014 vid Stenbackevägen. Närservice i form av frisör, tobakskiosk, pizzeria och uttagsautomat finns i Sörbyängens- och Ladugårdsängens centrum medan närmaste restaurang ligger vid golfbanan. Vid rondellen på Stenbackevägen finns INGO automatstation.

Bilder

Södra Ladugårdsängen, Örebro