Hälsovägen, Huddinge

En ny stadsdel med fokus på miljö, hållbarhet, hälsa och kunskap

Intill Karolinska Sjukhuset i Huddinge, längs med Hälsovägen, utvecklar Concent cirka 200 nya hyresrätter. Med tanke på den befintliga verksamheten i omgivningen utvecklas bostäderna med fokus på studenter och forskare. Lägenheterna kommer att vara små och yteffektiva och bestå av 1-3 rum och kök med ytor på mellan cirka 30-55 kvadratmeter. Fastigheten får en spännande arkitektur, med bland annat gröna tak och lodrät växtbeklädnad.

Flemingsberg har en stor utvecklingspotential och kommer att bli ett kommunikationsmässigt nav i södra Stockholmsregionen. Området kring Huddinge Sjukhus är ett av Sveriges mest expansiva kluster inom Life Science och bostäderna ligger endast ett par hundra meter från pendeltågstationen. Planer finns för ett nytt resecentrum samt ett större köpcentrum. 12 000 nya bostäder planeras i området.

Flemingsberg är ett expansivt område i Huddinge kommun. Här byggs nya bostäder, företag, affärer, forsknings- och utbildningscentra. I området finns Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Karolinska Institutet, Polishögskolan, Flemingsbergs station med pendeltåg och SJ-tåg samt Södertörns Högskola.

Till Stockholm City tar det 18 minuter med pendeltåget. Vidare finns flertalet idrottsanläggningar, skolor samt ett centrum med bland annat vårdcentral, bibliotek, IT-gymnasium, samt butiker och service.

På några få minuter med bil når man Kungens Kurva som är ett av Europas största handelsområden med bland annat IKEA, Heron City och flera stormarknader.

Flemingsberg är ett lugnt och barnvänligt område med gott om rekreation för hela familjen. Nära till skog och natur, elljusspår och badmöjligheter i Långsjön och Gömmaren samt Gömmarskogen med härlig och populär badplats, Källsjö. På vägen dit ligger Källbrinks IP med tennisbanor, friidrottsanläggning med mera.

Projekt (obligatorisk)

Storlek

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Snabbfakta

Boendeform: Hyresrätt
Antal bostäder: ca 200 st
Storlek (BOA): 7 700 kvm

Byggstart: 2017
Planerad inflytt: 2019
Arkitekt: Total arkitektur och urbanism

 

Bilder

Hälsovägen, Huddinge