Brunnshög, Lund

Nybyggnation av 37 yteffektiva
bostadsrätter med höga
hållbarhetsambitioner

I Brunnshög, Lunds nya stadsdel, planerar Concent att bygga 37 yteffektiva bostadsrätter med högt ställda hållbarhetsmål. I projektet kommer Concent bland annat att jobba med åtgärder för att minska bilberoendet hos de boende. En viktig pusselbit i det högt ställda hållbarhetstänket är den spårväg som kommer att byggas i Lund. Bostäderna kommer att ligga i direkt anslutning till en av de nya hållplatserna och restiden till centrala Lund beräknas bli nio minuter. Trafikstarten är planerad till år 2019.

Gestaltningen av fastigheten och den omgivande gården kommer att tas fram tillsammans med Lunds kommun och utgå från det gestaltningsprogram som finns för området.

I nordöstra delen av Lund håller en ny stadsdel på att växa fram. I framtiden ska runt 40 000 människor arbeta och bo här.

De två stora forskningsanläggningarna MAX IV och ESS är navet i utvecklingen och visionen är att Brunnshög ska bli världens främsta forsknings- och innovationsmiljö. I det ingår att vara ett europeiskt föredöme för hållbart stadsbyggande. Spårväg är en del av visionen för området.

Lunds starka sidor med kunskapsintensiva verksamheter, charmig stadsmiljö och en internationell befolkning utvecklas ytterligare när staden växer mot nordost. Brunnshög ska bli platsen där hjärta och hjärna möts.

Intresseanmälningar skickas till:

MARGARETA MEIJER

Reg. Fastighetsmäklare & Senior Broker
Mobil 0768 92 41 25 | Malmö 040 98 11 77
margareta.meijer@vaningen.se | www.vaningen.se

 

Övriga frågor

Projekt (obligatorisk)

Storlek

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Snabbfakta

Boendeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 37 st
Storlek (BOA): 2 000 kvm

Byggstart: 2017
Planerad inflytt: 2018
Arkitekt: NA

 

Bilder

Brunnshög, Lund